פחדים של ילד
שירי
שלום דני,
אני מאוד עוקבת בדריכות אחרי התגובות שלך אני מאוד מעריכה את הדעה שלך וחשוב לי לשמוע אותה.
לאחרונה בני בן ה 4 עובר תקופה לא קלה.
אני אתחיל ואספר שבני הוא ילד בן 4 שמח וחברותית יש לנו עוד ילד בן שנה וחצי הם מסתדרים מצוין.
בחודשיים האחרונים הבן שלי חווה הרבה פחדים, הוא מפחד ממפלצות, שדים, אריות ומה לא...
אבל הפחד העיקרי שלו הוא ללכת לאיבוד, זה התחזק במיוחד כאשר היינו בטיול משפחתי באיילת לפני כשבועיים והוא ראה ילדה בוכה שהלכה לאיבוד וניסינו לעזור לה – (הראנו לו לאחר כמה דקות שהיא מצאה את אמא שלה והכל בסדר) .
מאז אותו היום הפחד שלו התחזק משמעותית. הוא מפחד לעזוב לנו את היד , חולם סיוטים בלילה, לא רוצה ללכת לגן ובוכה בצהרונית שהוא רוצה אותנו.
לפני מספר ימים שוחחנו איתו והוא שאל שאלות קשות מאוד (מה יקרה אם אני אעלם לכם לנצח? מה יקרה אם אני אלך לאיבוד בחושך? מה יקרה את תשכחו אותי? וכדומה... )
אני ובעלי חיבקנו אותו חזק הסברנו לו שאנחנו תמיד שומרים עליו ותמיד נחזור לקחת אותו, ובעניין של ללכת לאיבוד שכל הילדים שהולכים לאיבוד תמיד מוצאים את ההורים שלהם ואנחנו שומרים עליו תמיד שזה לא יקרה. זה הרגע אותו לזמן מאוד קצר.
כואב לנו מאוד לראות את התקופה הקשה שהוא עובר, ומעניין אותי לדעת את יש לך רעיון כיצד להפחית מעט מהחששות שלו
תודה רבה מראש על התיחסותך
דני גיל
06-07-2014 23:08